Art Film Fest diskutuje o efektívnej distribúcii slovenských filmov

Ako čo najúčinnejšie uvádzať slovenské filmy, aby si našli čo najviac divákov a aby sa ich počet ešte zvýšil? Aj o tom sa budú zhovárať filmoví profesionáli na verejnej diskusii s názvom Efektívna distribúcia slovenských filmov vo štvrtok 26. júna o 11.h v Kúpeľnej dvorane v Trenčianskych Tepliciach. Art Film Fest organizuje podujatie v spolupráci s Audiovizuálnym fondom.

Pred pozvaným publikom slovenských filmových profesionálov, novinárov i verejnosti otvoria účastníci dlho diskutované témy o súčasných a budúcich formách distribúcie na strane producentov aj distributérov, budú sa snažiť hľadať odpovede, ako zabezpečiť efektívne uvádzanie slovenských filmov aj čo možno spoločne urobiť pre to, aby sa zvýšil záujem divákov o slovenskú audiovizuálnu tvorbu.

Panelovú diskusiu bude viesť odborný garant Miroslav Ulman zo Slovenského filmového ústavu. Diskutovať budú riaditeľ Audiovizuálneho fondu Martin Šmatlák, generálny riaditeľ Slovenského filmového ústavu, prevádzkovateľ bratislavského kina Lumiére a čestný predseda distribučnej spoločnosti Asociácie slovenských filmových klubov Peter Dubecký, členka Rady AVF a riaditeľka distribučnej spoločnosti Magic Box Slovakia Ľuba Féglová, scenárista, režisér, producent a prezident Slovenskej asociácie producentov v audiovízii Marián Urban, producent a riaditeľ produkčnej spoločnosti MPhilms Mátyás Prikler, producentka Zora Jaurová a členka Združenia prevádzkovateľov a pracovníkov kín v Slovenskej republike Magdaléna Sokolová. Prítomný bude aj Ondrej Šulaj, scenárista, režisér a prezident Slovenskej filmovej a televíznej akadémie, ktorý si na záverečnom ceremoniáli Art Film Festu 27. júna prevezme ocenenie Zlatá kamera.