Pridané predstavenie – Rukojemník

Z dôvodu veľkého záujmu o filmu Rukojemník režiséra Juraja Nvotu pridáva Art Film Fest jeho ďalšiu projekciu. Film sa bude 24.6. premietať aj v KURSALONE  o 20:00. Projekcia sa uskutoční za osobnej účasti tvorcov, medzi ktorými určite nebude chýbať prezident AFF Milan Lasica. Film získal štyri nominácie na cenu českých akademikov Český lev v kategóriách za najlepší strih pre Aloisa Fišárka, za najlepšiu filmovú scénografiu pre Pavla Andraška, najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe pre Milana Lasicu a za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe pre Ondřeje Vetchého.

Okrem toho bol film uvedený medzi dvanástimi najlepšími českými filmami (film je minoritnou koprodukciou s českými spoločnosťami Filmové Ateliéry a Česká Televize) v súťažnej sekcii festivalu Finále Plzeň a tiež v súťaži Medzinárodného festivalu filmov pre deti a mládež Zlín Film Festival. Prvé uvedenie filmu v zahraničí bude na najväčšom európskom festivale filmov pre deti a mládež Cinekid v holandskom Amsterdame, v súťaži 15 najlepších filmov z celého sveta.

Realizácia a distribúcia filmu bola podporená Audiovizuálnym fondom, Státním fondom kinematografie Českej republike a Ministerstvom kultúry SR. Distribútor filmu pre Slovensko je spoločnosť Barracuda Movie a pre Českú republiku Cienmart. Na Art Film Feste sa bude krstiť aj DVD tohto filmu.