Ak nemôžete ísť do Cannes, Cannes príde k Vám!

Tlačová správa Film Europe

Jubilejný 70. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Cannes a tento rok koná od 17. do 28. mája. Počas týchto dní sa európsky filmový svet už tradične presúva do Cannes, my Vám poskytneme možnosť pozrieť si výber z tých najlepších a v mnohých prípadoch víťazných filmov posledných ročníkov – či už v kine, v prémiových televíznych kanáloch alebo na DVD.

Do májového programu Kina Film Europe sme pre Vás zaradili 2 filmy japonského uznávaného režiséra Hirokazu Koreedu Po búrke (Un Certain Regard, Cannes 2016) a Naša malá sestra (Nominácia na Zlatú palmu, Cannes 2015).

Taktiež si v našom kine môžete pozrieť filmy Leviatan (r. Andrej Zvjagintsev, Cena za Najlepší scenár, nominácia na Zlatú palmu Cannes 2014), Vyššia moc (r. Ruben Östlund, Cena poroty v sekcii Un Certain Regard Cannes 2014), Láska na prvý boj (r. Thomas Cailley, Cena FIPRESCI Cannes 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard, Zlatá palma Cannes 2015), Toni Erdmann (r. Maren Ade, nominácia na Zlatú palmu Cannes 2016), Raw (r. Julia Ducournau , Cena FIPRESCI v sekcii Týždeň kritiky a nominácia na Zlatú kameru v Cannes 2016), Sils Maria (r. Olivier Assayas, nominácia na Zlatú palmu Cannes 2014), Život Adéle (r. Abdellatif Kechiche, Zlatá palma a Cena FIPRESCI Cannes 2013) a Ja, Daniel Blake (r. Ken Loach, Zlatá palma Cannes 2016) a Saulov syn (r. László Nemes, Veľká cena poroty Cannes 2015).

Viac na http://kino.filmeurope.sk/klient-297/kino-77/stranka-1616

V košickom Amfiteátri v rámci projektu Art Film Fest uvádza… sme v spolupráci s našim partnerom pripravili minifestival Palmy z Cannes v Košiciach, počas ktorého si môžu diváci pozrieť filmy Život Adéle, Minister, Saulov syn a Ja, Daniel Blake.

Viac na http://www.kamdomesta.sk/kosice/kulturne-institucie/kina/amfiteater#events

V exluzívnej kolekcii filmov Cannes Diary v programe Film Europe Channel Vám ponúkame filmy z dávnejších ročníkov festivalu: Melancholia, Minister, Rodinný priateľ , Tu to musí byť , Príbeh detí a filmu a Synova izba.

Viac na www.filmeuropechannel.eu.

Do programu nášho nového kanálu Festival sme zaradili filmy Život Adéle, Zimný spánok, a Dheepan.

Viac na www.festivalchannel.cz.

 A vášnivým zberateľom kvalitných filmov dávame do pozornosti, že práve počas týchto dní vychádza v edícii FESTIVAL 12 DVD Ja, Daniel Blake.

Želáme pekné filmové zážitky!