Na ART FILM FEST bude jazdiť špeciálny KINO VOZEŇ ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) je po roku opäť reklamným partnerom najznámejšieho a najväčšieho slovenského filmového festivalu. Už 25. ročník Art Film Festu Košice (AFF) sa bude konať v dňoch 16. – 24. júna 2017 v metropole východného Slovenska. ZSSK tento rok rozšírila partnerstvo o príjemný bonus – KINO vozeň.

KINO vozeň (upravený spoločenský vozeň) bude jazdiť počas festivalu denne, v rýchlikoch R 609 Spišan (odchod z BA o 13.55 h) a R 602 Čingov (odchod z KE o 6.08 h) na trase Bratislava – Košice a späť. V KINO vozni, ktorého kapacita bude 26 miest, sa budú na dvoch veľkoplošných obrazovkách premietať filmy, ako súčasť programu AFF. Program bude zverejnený na stránke www.slovakrail.sk. Diváci – cestujúci si filmy pozrú v pohodlných tulivakoch, každý bude mať k dispozícii aj miesto na sedenie vo vozni 2. triedy. Cestujúci v KINO vozni dostane navyše popcorn a minerálku. Cestovné lístky do tohto „pojazdného kina“ sa začnú predávať 1. júna 2017, ako lístky do 2. triedy s povinnou miestenkou do KINO vozňa. Cena miestenky je 1 €, bude možné si ju zakúpiť k akémukoľvek cestovnému dokladu. 

Okrem KINO vozňa bude počas prvého víkendu návštevníkom festivalu k dispozícii nočný vlak z Košíc do Prešova. Odchod tohto vlaku bude v noci 18. a 19. júna  z košickej stanice o 0.30 h. Vo vlaku sa stačí preukázať vstupenkou na  AFF.

 „Sme radi, že sa naša spoločnosť (ZSSK) stala súčasťou tak úspešného kultúrno-spoločenského podujatia, akým je Art Film Fest Košice. Verím, že naši zákazníci ocenia možnosť príjemného a pohodlného cestovania v KINO vozni z Bratislavy do Košíc, kde sa festival vlani presťahoval. Náš špeciálny KINO vozeň prepraví počas deviatich festivalových dní stovky cestujúcich, premietnu sa v ňom desiatky zaujímavých filmových titulov súčasnej slovenskej a svetovej kinematografie, povedala Eva Konečná zo sekcie marketingu Železničnej spoločnosti Slovensko.

Art Film Fest sa od roku 2016 presunul z Trenčianskych Teplíc do Košíc najmä kvôli vhodnejšej infraštruktúre. Košice sú kultúrnym a ekonomickým centrom východu Slovenska a ideálnou lokalitou pre usporiadanie filmového festivalu. Art Film Fest sa bude konať v centre Košíc, sprievodný program pre širokú verejnosť bude na košickej Hlavnej ulici. Filmy sa budú premietať v priestoroch Kunsthalle, Kulturparku, kina Slovan, kina Úsmev, Tabačky Kulturfabrik a Amfiteátra.

O Železničnej spoločnosti Slovensko:

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave. Prioritnú časť majetku tvoria železničné koľajové vozidlá (rušne, vozne, vlakové súpravy). Spoločnosť vznikla v roku 2005 a je jedným z troch nástupníckych podnikov jednotných železníc (popri Železniciach SR a Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia). 

ZSSK od polovice decembra 2016 realizuje priemerne 1445 vlakov denne. Z toho 203 diaľkových vlakov, 1242 regionálnych a prímestských spojov, zastavuje na 690 staniciach a zastávkach, jazdí na linkách po 2800 kilometroch tratí na Slovensku.

Informácie o osobnej železničnej doprave:
Kontaktné centrum 18 188
, alebo +421 2448 58 188 (zo zahraničia)