Program pre deti: Posledný deň festivalu zabaví deti Sníček Hugo z televízie RIK

Radi by ste si užili festivalovú atmosféru, ale vaše deti ešte nevydržia sedieť v kine počas celého filmu? Tak aj pre vás, aj pre nich je pripravený dnešný program s TV RIK. A príde aj Sníček Hugo s modrým havranom.

Dnes, na záver festivalu, ak to počasie dovolí, vás aj vaše deti čaká pekné popoludnie. Budete mať možnosť sa so Sníčkom Hugom vydať po zábavnej ceste plnej piesní a tanca. Počas hudobného vystúpenia plného darčekov, tanca a skvelej zábavy sa deti okrem iného naučia slušnému správaniu, spoznajú jednotlivé časti ľudského tela a mnoho ďalšieho.

Prvý detský hip-hopový album
Sníček Hugo, známy z obrazoviek z relácie Sníček, spolu s maskotom TV RIK, modrým havranom, vystúpia s obľúbenými detskými piesňami. Medzi jednotlivými skladbami Hugo urobí aj malé súťaže o pekné ceny. “Piesne, ktoré Sníček spieva na týchto podujatiach, deti poznajú zo spomínanej relácie, texty k nim napísal Daniel Hevier a na hudbe sa podieľali Rastislav Dubovský, Peter Bič aj Andy Ďurica. Sníček v Košiciach zároveň zaspieva jednu pieseň z pripravovaného albumu „Hugo“, ktorý vyjde na jeseň. Deti tak budú medzi prvými, ktorí budú počuť túto novinku,” hovorí marketing a product manager TV RIK Františka Fedor. “Ide o úplne nový prístup k detskej hudbe. Oslovili sme raperov Zverinu, Shomiho a ELPE, ktorí napísali texty a urobili hudbu. Pôjde o úplne prvý detský hip-hopový album na Slovensku,” dodáva.


Zábava aj vedomosti

Tvorcovia relácie chceli v novej relácie Sníček spojiť hrané situácie s animáciou – deti sa zabavia a aj sa naučia rôzne veci. “Sníček Hugo je chlapec snovej víly, a preto nevie, ako sa správať v našom svete. Je neposedný, nevie poďakovať a podobne. To ho naučia deti Lucka a Damián a on ich za to vezme na miesta, kam by sa sami nikdy nedostali – na vrch Olymp, pod morskú hladinu aj do dažďového pralesa a vysvetlí im zákonitosti v prírode, či ako funguje ľudské telo.”

V detskej tvorbe sa televízia snaží vždy spojiť zábavu s vedomosťami. “Uvedomujeme si, že deti sú zvedavé, rady sa učia, ale takisto sa radi zabávajú a lepšie si veci zapamätajú, keď ich bavia. Preto sú naše relácie zväčša spojené s pesničkami alebo rôznymi hrami či tipmi na výrobu zaujímavých vecí. Týmto sa snažíme odlíšiť. Máme logopedické relácie, kreatívne aj náučné, napríklad o finančnej gramotnosti či pravidlách bezpečnosti pre deti. Je pre nás dôležitá spisovnosť slovenského jazyka,” hovorí dramaturgička Branka Hronská.

Filmová rozprávka na záver

Ak budete mať vy alebo vaše deti predsa len chuť zájsť do kina, ešte ráno je pre vás pripravená snímka Louis & Luca – misia na Mesiac. Tretí z radu filmov o obľúbených postavičkách z dedinky Flåklypa opisuje príbeh, kedy počas medzinárodných pretekov v lete na Mesiac vedie nórsku misiu geniálny vynálezca Reodorom zo spomínanej dedinky. Čo také zlé by sa mohlo stať, keď je na palube odvážny kozmonaut, škrečok Louis? No vlastne celkom veľa – na tejto zásadnej misii sa odrazu objavia tajní pasažieri, prísne strážené informácie sú odhalené a vlastne nič nefunguje tak, ako bolo plánované. Louis a jeho kamarát ježko Luca tak zažijú na ceste na Mesiac nejedno prekvapenie. Na Art Film Feste dnes uvidíte. aké.

 

Lucia Čížová, Festivalový denník

TV RIK uvádza: Zábavná show Sníčka Huga
22. júna I 17:00
Kulturpark – park