Art Film Fest novou vizuálnou identitou triafa do červeného

Aktuálny ročník Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest, ktorý sa uskutoční v Košiciach v dňoch 19. – 27. júna 2020, tento rok využíva novú vizuálnu identitu. Výrazne v nej pracuje s logom podujatia, ktorého dominantnou je od minulého roka výrazne červený kruh, prepájajúci symboliku prehrávania filmov, diváckej percepcie i motívov, ktoré môžu byť vo filmovom diele zachytené.

„Organizátori festivalu sa rozhodli výrazne posilniť branding a vizuálnu identitu festivalu. Základom pre komunikáciu sa stali kompozície červených kruhov na čiernom pozadí. Takto vznikol otvorený grafický systém, ktorý umožňuje flexibilne pracovať so značkou Art Film Festu,“ hovorí Milan Jursa zo štúdia CODES CREATIVE. Dodáva, že motív vizuálnej identity bude funkčne využiteľný nielen vo svojej online podobe, ale aj vo formátoch umiestnených priamo v Košiciach.  „Vďaka svojej jednoduchosti vychádza v ústrety nielen architektom, ktorí sprítomňujú festival v meste, či už na Hlavnej ulici, v Kunsthalle, Kulturparku a všade, kde festival prezentuje svoju prítomnosť, ale hlavne návštevníkom festivalu a mesta, pre ktorých vytvára body záujmu.“

28. ročník najväčšieho slovenského filmového festivalu sa v Košiciach uskutoční už piaty raz. Aj tentoraz ponúkne stovky filmov a množstvo sprievodných podujatí z ostatných umeleckých oblastí. Práve v týchto dňoch sa jeho programoví zástupcovia a zástupkyne zúčastňujú Medzinárodného filmového festivalu Berlín a sľubujú, že v programe Art Film Festu snímky z prestížneho Berlinale nebudú chýbať.


Organizátor: ART FILM FEST s.r.o.
Spoluorganizátori: Mesto Košice, K13 – Košické kultúrne centrá, LGM Production