Slovenská premiéra filmu Martina Šulíka – Muž so zajačími ušami

Delegácia filmu Muž so zaajačími ušami

Najnovší film režiséra Martina Šulíka Muž so zajačími ušami odštartoval svoju slovenskú cestu na 28.ročníku filmového festivalu ART FILM FEST, kde ho v premiére uviedli počas slávnostného ceremoniálu.

,,Keď sme pred dvoma rokmi robili festival, Martin Šulík ho práve začal nakrúcať. Pôvodne mal mať premiéru vlani na jar, čo už ale nestihol. Veľkú svetovú premiéru mal potom vo Varšave, kde získal cenu za réžiu i cenu ekumenickej poroty. Dnes som veľmi rád, že má prvé slovenské uvedenie v Košiciach,“ povedal umelecký riaditeľ AFF Peter Nágel. Ako neskôr dodal Martin Šulík, je veľmi rád, že sa jeho film dostal na Art Film Fest, ktorý má tento rok kvôli opatreniam skrátenú verziu. ,,Som dojatý,“ povedal  po filme, ku ktorému prišla aj početná herecká delegácia.

V hlavných úlohách filmu hrajú Miroslav Krobot, Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Zuzana Kronerová, Zuzana Mauréry a Alexandra Borbély. Hlavná postava Jozef je spisovateľ, ktorý jedného dňa získa nečakanú schopnosť – mimoriadny sluch v podobe zajačích uší. Ten mu umožňuje výborne počuť nielen hlasy, ale predovšetkým myšlienky druhých ľudí… Stret cudzích a vlastných predstáv o sebe samom otvorí Jozefovi oči. Keď mu potom jeho mladá priateľka Katka oznámi, že s ním čaká dieťa, Jozef vie, že je to jeho posledná šanca, ako si usporiadať život a urovnať rodinné vzťahy. Muž so zajačími ušami je tragikomédiou o mužovi, ktorému sa zo dňa na deň prevráti svet naruby, ale aj rozprávaním o našich predstavách o živote, ktoré môžu byť mylné, ale aj smutné a komické zároveň.

Foto: Marek Vavruš